måndag 20 september 2010

Det mänskliga valet

- - -

Det mänskliga valet - en skapandeprocess in action.

En utställning formas, tar plats och påverkar under tre timmars live-kreerande, där duellen och samarbetet är snubblande nära. Tobias Gustavsson och Linda Lou Axelsson frånkonstnärsgruppen KAOS leker med bild och text, och gör spontana val för att skildra det collage som är våra tankar, våra liv och vår verklighet. Nu. Här.

Vi står inför val. Hela tiden står vi inför val. Medvetna och omedvetna. Hur påverkar individens val samhället och hur påverkar samhällets val individen? En lek med frågor. En lek med duellen. En lek med samarbetet.

Linda Lou Axelsson använder sig av lyrik och collage för att skildra vardagen, möten och friktion mellan människor, mellan kultur och natur och för att skildra alla de val som vi människor gör. De val som skapar världen.

Tobias Gustavsson speglar världen och människan, den inre och den yttre som tas in, tolkas och får ett uttryck genom färg och bild. I fantasin ligger det sanningar om världen. Ärliga ting som ska få betraktarna att se verken som en spegel.

Tillsammans hoppas vi skapa en medvetenhet hos betraktaren och skapa funderingar om de val vi gör. Utställningen kommer att hänga uppe i en månad och vi håller upp den mot omvärlden som en spegel som säger: Hej, jag är en annan du.


Utställningen går att se på Culturen en trappa upp vid ABF:s lokaler.


- - -

Inga kommentarer: